Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Семинар за биоелектроника в Русенския университет

25.06.2015   |   Предстоящо
 
Семинар на тема "Материали и микро/нано технологии за биосъвместима електроника" ще се проведе на 29 юни т. г. в Русенския университет "Ангел Кънчев".
 
Целта на събитието е запознаване със съвременните постижeния в областта на приложението на полимерни материали и биосъвместима електроника в имплантологията. 
 
Лектор на семинара ще бъде д-р Иван Минев от Федералното политехническо училище в Лозана (EPFL), Швейцария. Той ще представи представи резултатите от използване на инженерни материали с нисък модул на еластичност в невроелектронни устройства, интегрирани в приемащата среда, които оцеляват в условия на интензивно механично натоварване. С тяхна помощ могат да бъдат създадени изкуствени мембрани, които наподобяват механичните свойства на твърдата мозъчна обвивка, които да бъдат интегрирани с еластични електроди и микрофлудни връзки, позволяващи многоцелеви невромодулации. Такава елeктонна твърда мембрана е била имплантиранa в гръбначния мозък на плъхове с паралитични травми с цел възстановяване ходовата им функция. Мембраната се подлага на прецизно електрохимично въздействие за стимулиране на неактивния гръбначен мозък. 
 
Същата технология е била адаптирана за създаване на сензорна система, представляваща затворена верига за контрол на невропротезиран пикочен мехур. Чрез използване на микроканален еластомер е създаден аксонален усилвател, интегриран с чувствителните сензори на гръбначния мозък. С негова помощ еосъществен мониторинг на степента на запълване на пикочния мехур на плъхове. 
 
В презентациятата ще бъдат описани и стратегиите за управление на клетъчната реакция на границата имплант-тъкан с използване на микро структурирани меки повърхности с различна топография. Учените очакват меките невронни интерфейси да направят възможни принципно нови изследвания на механизмите за функциониране на мозъка и нервната тъкан и ще създадат нови стратегии за възстановяване на загубени физиологични функции. 
 
Семинарът започва от 11 ч. в корпус 2, зала 2Г.404.
     
Източник: РУ "Ангел Кънчев"

Ключови думи: РУ "Ангел Кънчев"   биоелектроника   нанотехнологии   полимерни материали   невронни интерфейси  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Предстоящо

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПродуктови офертиПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...