Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip представи нов контролер за проекционно-капацитивни сензорни екрани

03.07.2015   |   Технологии
 
Microchip представи ново попълнение към своята продуктова група Human Interface Solutions с иновативния проекционно-капацитивен сензорен контролер MTCH6303, предназначен за тъч-падове и екрани, съобщиха за Electronics-Bulgaria.com от компанията. 
 
Контролерът поддържа сензорни екрани с до 1000 възела и размер на диагонала до 10 инча. За всякакви embedded решения, при минимални изисквания към хоста, MTCH6303 осигурява мултитъч координати, както и готов пакет от жестове за управление с пръсти, който притежава елементи, заети от модерните потребителски интерфейси: щипване и увеличаване (pinch and zoom), превъртане с много пръсти (multi-finger scrolling), придвижване с пръст по екрана (swipe).
 
Подобрената обработка на сигнала, която извършва MTCH6303, осигурява избягване на шума и прогнозно проследяване за докосване с 10 пръста, при честоти на сканиране до 250 Hz, при минимум 100 Hz за всяко от петте докосвания. 
 
В MTCH6303 е използван драйверът за високо напрежение MTCH652 на Microchip, за да се оптимизират отношението сигнал/шум и чувствителността на сензорния екран в среди с високо ниво на смущения. В комбинация с MGC3130 сензорният контролер MTCH6303 може да поддържа триизмерни жестове, извършвани във въздуха, на разстояние до 20 см от сензорния екран. Триизмереният контролер за проследяване на жестове MGC3130 включва патентованата технология GestIC на Microchip, която позволява на потребителя да въвежда информация чрез естествени движения с пръсти или ръка в пространството. Чрез тази своеобразна комбинация разработчиците могат да създават инструменти за управление на интерфейса в две и три измерения. 
 
Усъвършенстваните функции на MTCH6303 позволяват създаването на високонадеждни, готови за внедряване решения за бърза разработка на интерфейс човек-машина в различни области: промишлено оборудване като табла за управление на машини; управление на ОВК системи; оборудване за измерване и изпитване; продукти за сградна автоматизация, в т.ч. табла за управление на охранителни системи, термостати и контролери за осветление; и офис оборудване като принтери, копирни машини и др.
 
Microchip предлага безплатен графичен потребителски интерфейс за MTCH6303, който осигурява на разработчиците пълен достъп до конфигурацията с възможности за настройка на параметрите.
     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   MTCH6303   MTCH652   GestIC   сензорни контролери   сензорни интерфейси   жестово управление  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...