Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Инфрачервени светодиоди Osram рапознават ириса в новите смартфони Fujitsu

14.07.2015   |   Технологии
 
Технология на Osram дава възможност за първи път смартфони да бъдат отключвани чрез сканиране на ириса на потребителя. Инфрачервени светодиоди на компанията се използват като светлинен източник при сканиране на ириса в новия смартфон NX F-04G на Fujitsu, който в момента се предлага в Япония. 
 
"Удовлетворени сме, че още веднъж иновация от нашата компания проправи своя път в ежедневието и постави нови стандарти за цялата индустрия", каза Бодо Ишебек, вицепрезидент на бизнеса с инфрачервени компоненти в Osram Opto Semiconductors.
 
Новият биометричен метод включва осветяване на окото с инфрачервена светлина, след което камерата на смартфона прави снимка на ириса, за да го идентифицира.
 
Светодиодът Oslux SFH 4780S от Opto Semiconductors, дъщерно дружество на Osram, в момента предлага най-доброто съотношение размер-ефективност и за първи път дава възможност за надеждно сканиране на ириса в компактни мобилни устройства. Диодът е само 2,4 мм висок и достига среден интензитет на светлината от 2900 миливата на стерадиан - комбинация, която в момента само този инфрачервен LED може да осигури. Oslux SFH 4780S има дължина на вълната от 810 нанометра. Това позволява на скенера да идентифицира ирис за всички цветове на очите - кафяви, сини, зелени и сиви - с висока степен на надеждност.
     
Източник: Osram

Ключови думи: Fujitsu   Osram   Opto Semiconductors   NX F-04G   SFH 4780S   инфрачервени технологии   инфрачервени светодиоди  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...