Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Silicon Labs представи развойни инструменти за новия IoT протокол Thread

21.07.2015   |   Технологии
 
Silicon Labs представи своето дългоочаквано решение за работа с новия безжичен комуникационен протокол Thread, съобщиха за Electronics-Bulgaria.com от фирма Футурел, представител на Silabs у нас. 
 
Новите софтуерни инструменти от Silabs дават възможност за бърза разработка на IoT продукти, съвместими с Thread - термостати, безжични сензорни системи, детектори на дим и въглероден моноксид, интелигентни осветителни системи, панели за управление, безжични точки за достъп и др.
 
Като един от основателите на Thread Group и председател на техническата комисия на организацията Silicon Labs изигра важна роля в дефинирането и разработването на спецификацията на протокола Thread, която бе представена на 14 юли т. г.
 
"Thread е на път да се превърне в една от водещите мрежови технологии за "свързания дом" - тази година много производители на устройства вече привеждат продуктите си в съответствие с технологията и планират да пуснат продукти, съвместими с Thread, през 2016 г. Като главен разработчик на ZigBee и Thread софтуер и лидер в областта на стандартизираните мрежи Silicon Labs ще изиграе важна роля в прогреса на Thread технологията в свързаните домове", коментира Марека Хатлър, директор на изследователската дейност на ON World. 
 
Silicon Labs работи в тясно сътрудничество с водещи производители на продукти за свързания дом, съвместими с Thread. Компанията предлага широкото портфолио от едночипови системи за мрежова свързаност, както и обща платформа за разработка на ZigBee и Thread решения. Комбинацията от Thread пакета на Silicon Labs, безжичната платформа за едночипови системи EM35xx и хардуерните и софтуерни инструменти позволява безпроблемно преминаване от ZigBee към Thread по безжичен път.
 
Thread решението на Silicon Labs предоставя средства за безжично свързване между стотици домашни устройства, както с интернет. Протоколът Thread поддържа и използването на "спящ режим" на крайните устройства, като така позволява няколко години нискоенергийна работа с една батерия, както и опростено въвеждане в експлоатация. Потребителите лесно могат да добавят устройства към мрежата чрез смартфон или интернет браузър. Thread пакетът на Silicon Labs използва защита от най-високо ниво при свързване на устройства към мрежата и AES-128 криптиране за защита на всяка осъществена връзка.
     
Източник: Футурел

Ключови думи: Футурел   Silicon Labs   Silabs   Thread   ZigBee   IoT   безжични комуникации   безжични протоколи  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...