Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip обяви две нови серии микроконтролери с независими периферни блокове

21.07.2015   |   Технологии
 
Microchip обяви две нови серии 8-битови PIC микроконтролери, които разширяват портофолиото на компанията от микроконтролери с независими от ядрото периферни блокове (CIP).
 
Новите компоненти са насочени към по-широк кръг от приложения благодарение на увеличения брой интелигентни, взаимосвързани CIP, които могат да функционират заедно и автономно, без да ангажират процесорното ядро. Тъй като тези функции се изпълняват хардуерно, а не програмно, независимите периферни блокове увеличават производителността на системата далеч отвъд типичната за 8-битови микроконтролери, като в същото време развойният процес е опростен, а разходите за памет са намалени. Двете нови серии са достъпни в корпуси с от 8 до 40 извода при широк обхват на захранващи напрежения от 1,8 до 5,5 V. Сред примерните приложения са потребителска електроника, IoT и wearable продукти, както и системи за безопасност.
 
Четирите нови члена на фамилията PIC16F1579 се предлагат в корпуси с от 14 до 20 извода и до 28 KB Flash памет. Интегрираните независими периферни блокове позволяват реализирането на широк кръг от функции като управление на LED осветление или електромотори. Микроконтролерите разполагат с четири 16-битови широчинно-импулсни изхода (PWM), всеки от които е с независими таймери, които осигуряват генериране на функционални изходни сигнали с различно тригериране (по фронт, по център и др.). Системната комуникация се осъществява през серийни интерфейси за LIN и DMX, а интелигентната аналогова интеграция на серията осигурява сигнални и сензорни интерфейсни възможности.
 
Първите десет члена на фамилията PIC16F18877 се предлагат в корпуси с от 8 до 40 извода и до 56 KB Flash памет. Независимите периферни блокове позволяват реализирането на широк кръг от приложения като потребителски електронни продукти, IoT системи и системи за сигурност. Това са първите микроконтролери, които интегрират аналогово-цифров преобразувател с изчислителни възможности, който осъществява входни и сензорни интерфейсни функции като акумулиране, осредняване и нисколентов филтър чрез хардуера вместо по софтуерен път, което дава възможност на процесора да преминава в sleep режим или да изпълнява други задачи. Това са и първите PIC16 микроконтролери, които разширяват технологията eXtreme Low Power (XLP) на Microchip с режими IDLE и DOZE за намаляване на консумацията на енергия в активен режим. Тези микроконтролери са и първите, които притежават режим за изключване на периферните модули, който изцяло изключва периферията от захранването и таймерите, за намали допълнително разхода на енергия.
     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   PIC16F1579   PIC16F18877   CIP   PIC микроконтролери   микроконтролери с независими периферни блокове  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...