Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip завърши придобиването на Micrel

10.08.2015   |   Бизнес
 
Microchip финализира обявеното споразумение за придобиването на Micrel. Акционерите на Micrel одобриха сделката с голямо мнозинство – 98,95% са гласували в полза на сливането.
 
"Много се радваме, че осъществихме придобиването на Micrel. Приветствам служителите на компанията в семейството на Microchip и очаквам да изградим организация, която ще обедини възможностите на двете компании на пазара", коментира Стив Санги, президент и главен изпълнителен директор на Microchip Technology. 
 
Съгласно условията на споразумението акционерите на Micrel имаха възможност да получат 14 щатски долара на акция в брой или като обикновени акции на Microchip. 
 
Компанията, базирана в Сан Хосе, Калифорния, е известна основно с производството на аналогови чипове. Сред продуктите, които Micrel произвежда, са mixed-signal, аналогови и силови електронни компоненти, MEMS-базирани тактови генератори, тактови генератори без кварц, Ethernet комутатори, както и интегрални схеми на приемо-предаватели за реализация на физическия слой на мрежова архитектура.
     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   Micrel   Стив Санги   аналогови чипове  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...