Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Silicon Labs представи тактов генератор с рекордно ниска честотна нестабилност

11.08.2015   |   Технологии
 
Silicon Labs представи тактов генератор с рекордно ниска нестабилност на честотата (джитер) и с най-малките размери сред конкурентните продукти, съобщиха за Electronics-Bulgaria.com от фирма Футурел, представител на Silabs у нас. 
 
Новият Si5348 дава възможност на разработчиците да реализират едночипово решение с тактов генератор за Synchronous Ethernet (SyncE), IEEE 1588v2 и други мрежи в различни безжични приложения, телекоми и центрове за данни.
 
Според производителите новият тактов генератор е 50% малък, притежава 35% по-нисък разход на електроенергия и 80% по-ниска нестабилност на честота от конвенционалните мрежови синхронизатори. 
 
"Мрежовите технологии са в преход от единични комутатори към системи с пакетна комутация, които повишават енергийната ефективност, гъвкавостта и ценовата ефективност. Тъй като SyncE и IEEE 1588 стават все по-разпространени, разработчиците на оборудване търсят решения, които да сведат до минимум разходите и сложността на технологиите за интегриране на средства за мрежова синхронизация", обясни Джеймс Уилсън, маркетинг директор в Silicon Labs.
 
Si5348 се предлага в корпус с размери 9x9 мм на цена от 10 до 12 щатски долара в зависимост от изходната честота при количества над 10 000 бр.
     
Източник: Футурел

Ключови думи: Футурел   Silicon Labs   тактови генератори   Si5348  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...