Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Технологията MOST150 на Microchip е интегрирана в информационно-развлекателната система на новото Audi Q7

17.08.2015   |   Технологии
 
Технологията MOST на Microchip е интегрирана във виртуалната система на купето в новите модели автомобили от висок клас Q7 SUV на Audi. MOST беше внедрена преди това и в моделите TT Coupé. 
 
Audi използва интелигентните контролери за мрежов интерфейс OS81110 и OS81118 от фамилията MOST150 на Microchip, които осигуряват бързодействие от 150 Mbps и поддържат всички типове данни, характерни за мрежи от тип MOST (предназначени за използване в мултимедийни системи). OS81118 разполага също и с високоскоростен интерфейс USB 2.0 (PHY/HSIC), за да поддържа директна и надеждна връзка с главния процесор на системата на виртуалното купе.
 
От 2001 г. до днес повече от 170 милиона MOST интерфейсни контролера са инсталирани в 184 модела коли. Audi и всички големи производители на автомобили от много години насам внедряват успешно технологията MOST в своите многовъзлови мрежови системи за информация и развлечение, тъй като тя предлага проверено в практиката, надеждно цялостно решение. Стандартът MOST150 осигурява и възможности за свързване в мрежа по Ethernet или интернет протокол. Тази последна версия на технологията MOST предава из цялата кола видео и аудио данни, пакети с потребителска информация, както и служебни данни, без да използва протоколи за времева синхронизация и така разтоварва главния процесор на информационно-развлекателната система.
 
MOST150 осигурява бързодействие от 150 Mbps, както и добра електромагнитна съвместимост (EMC). Всички MOST контролери разполагат със съответстващи на индустриалните стандарти хардуерни интерфейси към процесори и периферни устройства. Това осигурява ефективна маршрутизация на потоците от данни – пакетите с потребителска информация и служебните данни – и така до голяма степен опростява проектирането на отделните модули. Крайните потребители могат без никакво забавяне да ползват информационно-развлекателната система на автомобила, тъй като MOST контролерите стартират мрежовите функции изключително бързо.
 
Съвместно разработените стандарти за мултимедийни системи MOST предоставят на производителите на автомобили и на техните поддоставчици доказала се в практиката и добре поддържана методология за дефиниране на проектното задание и изграждане на широколентова информационно-развлекателна система, а също и на усъвършенствана система за подпомагане на водача (Advanced Driver Assistance – ADAS). В стандартите са включени както изисквания на хардуерно ниво, така и строга методика за управление и контрол на системата, осигуряваща повишена надеждност и по-добро качество на обслужване в мрежата. Използването на технологията MOST води и до намаляване на теглото на дадената система, което допринася за съответствието с нормативните изисквания за опазване на околната среда.
     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   Audi   Audi Q7   автомобилна електроника   информационно-развлекателни системи   инфотейнмънт системи  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...