Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip и Intel ще си сътрудничат в областта на IoT сигурността

21.08.2015   |   Бизнес
 
Microchip обяви сътрудничество с Intel с цел интегриране на технологията Intel Enhanced Privacy ID (Intel EPID) в своите продукти. Intel EPID е утвърден метод за оторизация на устройства, който дава гаранции за безопасност, както и за сигурност на личните данни, в приложения в областта на Internet of Things (IoT).
 
По време на форума за разработчици Intel Developer Forum, който се проведе от 18 до 20 август т. г. в Сан Франсиско, щандът на Intel за IoT технологии предложи демонстрация на Intel EPID протокол, интегриран в платформа за IoT сигурност на Microchip.
 
"За Microchip сигурността отдавна е ключов приоритет в IoT приложенията. Сътрудничеството с Intel с цел интегриране на доказалата се технология Intel EPID демонстрира непоколебимия ни ангажимент да осигурим най-добрите IoT решения, като предоставим на разработчиците безопасна и сигурна оперативна съвместимост между техните "неща" и различните устройства, шлюзове и сървъри на Intel", обясни Иън Харис, вицепрезидент на отдела за изчислителни технологии в Microchip.
 
"Чрез използването на технологията Intel EPID клиентите на Microchip имат възможност да поддържат всички аспекти на безопасността и сигурността на личните данни в своите IoT продукти и услуги, като защитават информация от устройства или от облака и минимизират неоторизирания достъп в крайни точки и шлюзове. Това ще допринесе и за създаване на общи стандарти за сигурност в IoT платформите", допълни Лори Уигъл, главен управител на отдела за решения за IoT сигурност в Intel.
 
     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   Intel   IoT   Internet of Things   Intel EPID  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...