Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Altium придобива водещите търсачки на електронни компоненти Octopart и Ciiva

25.08.2015   |   Бизнес
 
Altium Limited обяви придобиването на две от водещите в сектора търсачки на електронни компоненти – Octopart и Ciiva, съобщиха от съобщиха за Еlectronics-Bulgaria.com от КАД Пойнт, представител на Altium за България.
 
Octopart предоставя средста за търсене на информация за електронни компоненти и тяхната наличност, а Ciiva предлага облачни услуги за управление и проследяване на електронните компоненти през целия им жизнен цикъл. Сключването на тези сделки ще позволи на Altium да разшири продуктовата си линия и да създаде интегрирана стратегия за подобряване на работния процес за управление на компоненти.
 
"Придобиването на Octopart и Ciiva е значителна крачка към развитието на стратегията за управление на съдържание на Altium. Добре интегрираните CAD модели и информация за наличността на компонентите ще промени начина, по който се извършват подборът и управлението на компоненти по време на процеса на проектиране и след завършването му", обясни главният изпълнителен директор на Altium Арам Мирказеми.
 
След като придобие Octopart, Altium ще разполага с директен достъп до над 30 милиона електронни и индустриални компонента, което ще позволи на компанията да разшири значително обхвата на продуктите, предлагани за PCB проектиране. Клиентите на Altium ще могат да се възползват и от широката база данни в мрежата на Octopart, която позволява на разработчиците директно да се свързват с доставчиците и производителите на електронни компоненти.
 
Придобиването на Ciiva позволява на Altium да предостави на клиентите си интегрирано решение за управление, което да преодолее предизвикателствата, свързани със управлението на спецификациите на компонентите и останалите данни за тях. Съчетаването на инструментите, съдържанието и услугите на Altium и Ciiva ще предостави на инженерите възможности за проектиране и управление на данни, обхващащи целия процес на проектиране на продукти.
 
Всички услуги и решения, предлагани от Octopart и Ciiva, ще продължат да работят без промени за настоящите клиенти. Altium ще работи в тясно сътрудничество с Ciiva и Octopart през следващите месеци, за да обедини техните технологии и платформи за управление на данни със своята система.
     
Източник: Кад Пойнт; Снимка: Altium

Ключови думи: Кад Пойнт   Altium   Octopart   Ciiva   електронни компоненти   PCB проектиране   печатни платки  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...