Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics
Microchip Technology

Altium придобива водещите търсачки на електронни компоненти Octopart и Ciiva

25.08.2015   |   Бизнес
 
Altium Limited обяви придобиването на две от водещите в сектора търсачки на електронни компоненти – Octopart и Ciiva, съобщиха от съобщиха за Еlectronics-Bulgaria.com от КАД Пойнт, представител на Altium за България.
 
Octopart предоставя средста за търсене на информация за електронни компоненти и тяхната наличност, а Ciiva предлага облачни услуги за управление и проследяване на електронните компоненти през целия им жизнен цикъл. Сключването на тези сделки ще позволи на Altium да разшири продуктовата си линия и да създаде интегрирана стратегия за подобряване на работния процес за управление на компоненти.
 
"Придобиването на Octopart и Ciiva е значителна крачка към развитието на стратегията за управление на съдържание на Altium. Добре интегрираните CAD модели и информация за наличността на компонентите ще промени начина, по който се извършват подборът и управлението на компоненти по време на процеса на проектиране и след завършването му", обясни главният изпълнителен директор на Altium Арам Мирказеми.
 
След като придобие Octopart, Altium ще разполага с директен достъп до над 30 милиона електронни и индустриални компонента, което ще позволи на компанията да разшири значително обхвата на продуктите, предлагани за PCB проектиране. Клиентите на Altium ще могат да се възползват и от широката база данни в мрежата на Octopart, която позволява на разработчиците директно да се свързват с доставчиците и производителите на електронни компоненти.
 
Придобиването на Ciiva позволява на Altium да предостави на клиентите си интегрирано решение за управление, което да преодолее предизвикателствата, свързани със управлението на спецификациите на компонентите и останалите данни за тях. Съчетаването на инструментите, съдържанието и услугите на Altium и Ciiva ще предостави на инженерите възможности за проектиране и управление на данни, обхващащи целия процес на проектиране на продукти.
 
Всички услуги и решения, предлагани от Octopart и Ciiva, ще продължат да работят без промени за настоящите клиенти. Altium ще работи в тясно сътрудничество с Ciiva и Octopart през следващите месеци, за да обедини техните технологии и платформи за управление на данни със своята система.
     
Източник: Кад Пойнт; Снимка: Altium

Ключови думи: Кад Пойнт   Altium   Octopart   Ciiva   електронни компоненти   PCB проектиране   печатни платки  

Microchip Technology
Comet Electronics
Comet ElectronicsMicrochip Technology

Подобни статии

Arrow Electronics
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell

Последно от Бизнес

Comet ElectronicsMicrochip Technology
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...