Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip разшири серията 32-битови микроконтролери PIC32MX1/2

31.08.2015   |   Технологии
 
Microchip обяви нова серия 32-битови микроконтролери, част от фамилията PIC32MX1/2, с 256 KB flash памет, 16 KB RAM и компактни корпуси. Най-новите попълнения в популярната фамилия микроконтролери осигуряват гъвкавост при ценово ефективни приложения, за които са необходими сложни алгоритми и програмен код, поддържат се от софтуерните средства за проектиране на Microchip, включително тези за връзка с дисплеи, сензори за разпознаване на докосване и за стандартни embedded управления.
 
Новите PIC32MX1/2 микроконтролери предлагат висока ефективност - до 50 MHz/83 DMIPS, за реализиране на сложни управляващиъ алгоритми и разпознаване на допир по капацитивен път чрез технологията mTouch. Включен е и усъвършенстван 8-битов паралелен Master порт (PMP) за работа с дисплей или с външна памет; 13-канален 10-битов АЦП с бързодействие 1 Msps. Поддържат се серийните интерфейси SPI и I2S, както и функцията USB OTG (за връзка с друго USB подчинено/хост устройство).
 
Развойната среда MPLAB Harmony на Microchip улеснява допълнително проектирането с новите микроконтролери чрез интегрирането на средства за лицензиране, препродажба и поддръжка на  програмно осигуряване, драйвери, библиотеки и операционни системи в реално време (RTOS) от Microchip и други компании. Наличните софтуерни инструменти на Microchip, в това число USB стекове и библиотеки за интерфейс с дисплеи и с модули за разпознаване на допир, могат значително да намалят времето за разработка на приложения.
 
Серията PIC32MX1/2 е особено подходяща за разработка на устройства с капацитивни сензорни екрани, бутони и плъзгачи, а също и с възможности за връзка по USB OTG. Богатата периферия е подходяща и за медицински и индустриални приложения, в които се ползват чувствително на допир екрани.
 
Новите PIC32MX1/2 микроконтролери се поддържат от безплатната интегрирана среда за разработка MPLAB X на Microchip, както и компилатора MPLAB XC32 за PIC32. Те се предлагат в QFN, SPDIP и SSOP корпуси с 28 изхода и QFN, TQFP и VTLA 44 изхода.
     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   PIC32MX1/2   embedded приложения   микроконтролери  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...