Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Apple и Пентагонът ще разработват заедно носима електроника

01.09.2015   |   Lifestyle
 
Пентагонът учреди консорциум с участието на 160 компании от Силициевата долина, университети и неправителствени организации, сред които Apple, Boeing и Харвардския университет. Организацията, наречена FlexTech Alliance, ще разработва високотехнологични носими (wearable) гъвкави електронни продукти, реализирани чрез 3D печат - първоначално за военната промишленост, а впоследствие за цялата индустрия в САЩ.
 
Една от първите задачи пред FlexTech Alliance ще бъде създаването на електронни изделия с вградени сензори, които могат да се разтягат и да бъдат носени от войници или дори формовани върху външната страна на кораби или самолети. Тези продукти могат да бъдат използвани за мониторинг на здравните показатели на войниците или дори на структурната цялост на превозни средства. Очаква се на следващ етап технологията да намери приложение и в продукти за цивилни крайни потребители.
 
Съвместният проект ще получи финансиране в размер на 75 млн. щатски долара от Министерството на отбраната през следващите пет години, както и още 90 млн. от частния сектор и властите на местно ниво. Той ще се ръководи от Изследователската лаборатория на военновъздушните сили на САЩ.
 
Развойният център на новоучредената организация ще се намира в Сан Хосе. Първият подобен институт, създаден от американското правителство с цел разширяване на производствените възможности, бе открит в 2012 г. в Охайо и в него се разработват технологии за 3D печат.
     
Източник: Пентагонът

Ключови думи: Пентагонът   носима електроника   wearable електроника   медицинска електроника   3D печат   3D принтиране  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Lifestyle

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...