Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip разшири портфолиото си от индустриални Ethernet комутатори

07.09.2015   |   Технологии
 
Microchip добави 3-портовите индустриални 10/100 Ethernet мрежови комутатори LAN9353, LAN9354 и LAN9355 към своето портфолио от висококачествени средства за изграждане на Ethernet мрежи – комутатори, контролери, мостове и устройства от физическото ниво.
 
Новите Ethernet комутатори предлагат висока степен на интеграция и поддържат Протокола за точно време (Precision Time Protocol – PTP) по стандарта IEEE 1588-2008 с точност на часовника до части от наносекундата, като разтоварват централния процесор от задачи по синхронизация и комуникация. Разработчиците могат да използват и разширените функционални възможности за подобряване точността на системата чрез отчитане на времето за преминаване (Transparent Clocking), за намаляване на общата консумация въз основа на енергийно ефективния Ethernet (по IEEE 802.3az), а също и за събуждане по мрежата (Wake On LAN). Тези комутатори улесняват разработката на интелигентни хардуерни устройства, насочени към бързо разрастващите се приложения на индустриалния Ethernet в автоматизацията, управлението на движение, устройствата с микропрограмно управление, автомобилостроенето, средствата за сигурност/наблюдение и телекомуникациите.
 
Мрежовите комутатори LAN9353/4/5 за Ethernet 10/100 поддържат широко възприетите индустриални стандарти като MII (Media Independent Interface – интерфейс независим от средата), RMII (Reduced Media Independent Interface – съкратена версия на предходния), SMI (Serial Management Interface – сериен интерфейс за управление), Turbo MII. Поддържат са също и комуникационните интерфейси I2C и SPI/SQI, както и цифрови входове/изходи с общо предназначение. Това осигурява на разработчиците възможност за избор сред множество микроконтролери, едночипови системи или процесори, чрез които да се реализира интерфейсът към мрежовите комутатори от новата фамилия.
 
За лесно инсталиране и разширение на мрежите, както и за минимална поддръжка, мрежовите комутатори предлагат варианти за връзка по 100BASE-FX оптичен и по меден кабел, а заедно с това и средства за диагностика на връзката – откриване на прекъснати вериги, окъсявания, измерване на разстоянието до проблемна точка, както и на дължината на кабела – като по този начин дават оптимална от гледна точка на разходите възможност за съществено удължаване на Ethernet мрежи.
 
В момента 3-портовите 10/100 Ethernet мрежови комутатори LAN9353/4/5 се предлагат като единични бройки и в по-големи партиди за целите на производството в компактни корпуси с малък брой изводи: QFN с 64 извода и TQFP-EP за LAN9353; QFN за LAN9354 с 56 извода; и QFN с 88 извода и TQFP-EP за LAN9355 с 80 извода.
     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   Ethernet комутатори   Ethernet суичове   индустриални комутатори   индустриални суичове  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...