Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip представи иновативен USB-C контролер за ценово ефективни приложения

15.09.2015   |   Технологии
 
Microchip добави към своето USB портфолио новия USB-C контролер UTC2000, предназначен за широк спектър от приложения в потребителската, индустриалната и автомобилната електроника, съобщиха за Electronics-Bulgaria.com от компанията. 
 
Благодарение на миниатюрния QFN корпус с 16 извода контролерът може да бъде използван и в мобилни приложения.
 
USB-C конекторите се радват на все по-голяма популярност, тъй като поддържат скорост на трансфер на данни до 10 Gbps, номинална мощност 100 W, мощност до 15 W и ултрависоки скорости при прехвърляне на видео сигнал. Това ги прави изключително подходящи за приложения в потребителската електроника - лаптопи, принтери и аксеосари за тях, докинг станции, мобилни устройства и зарядни устройства за батерии; в индустрията - компютри и преносими устройства; в автомобилната промишленост - бордови табла, системи за диагностика, USB зарядни устройства и др.
 
"Техническият опит на Microchip в областта на USB-C стандарта гарантира на разработчиците, че интеграцията на UTC2000 контролера в техните продукти ще съответства на всички изисквания за съвместимост с USB-C. Microchip им дава възможност да се възползват лесно от техническите предимства на USB-C при намаляване на развойните разходи и на рисковете продуктът да излезе по-късно на пазара", обясниха от компанията.
 
USB-C контролерът UTC2000 се поддържа от развойния пакет UTC2000 Evaluation Kit (EVK-UTC2000), който позволява на разработчиците бързо да конвертират традиционните USB конектори в тип C както при UFP, така и при DFP портове.
     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   UTC2000   USB-C   USB контролери   USB конектори  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...