Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Omron представи нови лазерни CMOS сензори с вграден усилвател

29.09.2015   |   Технологии
 
Omron лансира на пазара нова гама лазерни полупроводникови сензори за изображения (CMOS) с вграден усилвател ZX0, съобщиха от фирма Гемамекс, представител на Omron у нас. Сензорите позволяват прецизна детекция на разлики в нивото от порядъка на 0,1 мм и работа с детайли с много малки размери. 
 
"Сред предимствата на ZX0 са надеждната детекция, която не се влияе от цвета, материала или повърхностните характеристики на детайла, както и възможността да се регистрират изключително малки разлики в нивото или миниатюрни детайли. Гамата обхваща модели с различен работен обхват и изисквания към монтажа, което позволява инсталирането им практически навсякъде. Конфигурацията им се извършва бързо и лесно с помощта на един-единствен бутон. Компактният дизайн на сензорите с вграден усилвател допълнително намалява усилията за монтаж", поясняват от Omron. 
 
CMOS сензорите от новата фамилия комбинират полупроводниковата технология за изображения с алгоритъм за безстъпкова настройка на мощността на лазера, което позволява детекция на всякакви детайли - от каучукови изделия с ниска повърхностна отразителна способност до изделия то неръждаема стомана и други лъскави материали. Прецизността на детекция се постига благодарение на високата резолюция и изключително малък диаметър на лазерния лъч. 
 
Гамата ZX0 на Omron включва четири модела (с PNP или NPN изход) с различен работен обхват – от 50 до 400 мм и възможност за стандартно регистриране на разлики в нивото от 0,2 до 25 мм, които покриват широк набор от приложения. Вграденият усилвател спомага за компактните размери на корпуса на сензора, който разполага с клас на защита IP67.
     
Източник: Гемамекс

Ключови думи: Гемамекс   Omron   сензори   лазерни сензори   CMOS  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...