Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip представи първия MOST150 коаксиален приемо-предавател

29.09.2015   |   Технологии
 
Microchip обяви пускането на първия по рода си коаксиален приемо-предавател, използващ мрежовия стандарт MOST150. Приемо-предавателят дава възможност за разширяване на приложенията на коаксиалното окабеляване в автомобилите и проектиране на многофункционални информационно-развлекателни системи. Новият чип OS82150 обединява предавател и приемник по коаксиален кабел в миниатюрен QFN корпус с размери 4x4 мм.
 
Според компанията това технологично решение отразява съвременните пазарни изисквания за многофункционални информационно-развлекателни системи в автомобила, сред които устройство за навигация, антенен модул, усилвател, RDS тунер, Blu-ray плейър, развлекателен комплект за задните седалки, приборно табло, дисплей за стереосистемата, камера и др. С помощта на интегрирания приемник за коаксиален кабел и функцията настройка на баланса на сигнала чипът OS82150 осигурява устойчива и надеждна мрежова свързаност благодарение на автоматично адаптиране към различни видове кабели и непрекъсната компенсация на загубите. 
 
Изделието, проектирано в съответствие с изискванията за електромагнитна съвместимост в автомобилостроенето, притежава и функции, които свеждат до минимум електромагнитните излъчвания и типичните за автомобила нива на електромагнитни смущения. Така инсталираните в превозните средства MOST150 мрежи работят безпроблемно.
 
Към спомагателните функции на коаксиалния приемо-предавател OS82150 се отнася възможността за преминаване в неактивен (спящ) режим с ниска консумация на енергия и сигнал за събуждане. Това е предвидено с цел намаляване на консумацията и по-удобно управление на енергопотреблението на електронните модули в превозното средство. Поддръжката на двуканално симплексно предаване позволява изграждането на мрежа с пръстеновидна топология, която може да се разширява. Проектирането се улеснява и от това, че е необходим само един източник на захранващо напрежение от 3,3 V.
     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   приемо-предаватели   коаксиални приемо-предаватели   MOST150   автомобилна електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...