Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

U-blox поема от Cohda Wireless производството и доставките на иновативен V2X модул

06.10.2015   |   Технологии
 
Швейцарският производител на безжични модули и системи за позициониране u-blox разширява сътрудничеството си с Cohda Wireless, съобщиха за Electronics-Bulgaria.com от фирма Microdis, дистрибутор на u-blox в България. Cohda Wireless разработва интелигентни решения в областта на автомобилната електроника и е водещ доставчик на оборудване, което поддъръжа европейския стандарт с отворен код за "съвместни интелигентни транспортни системи" C-ITS (Cooperative Intelligent Transport Systems).
 
В рамките на споразумението между двете компании u-blox получи лиценз да произвежда и доставя разработения от Cohda Wireless модул MK5. Т. нар. V2X (Vehicle-to-everything) модул ще бъде предлаган от u-blox под името THEO-P1. Той дава възможност за комуникация както между оборудването вътре в автомобила, така и между автомобила и пътната инфраструктура. Приемо-предавателят работи двупосочно на честота 5,9 GHz и е предвиден да функционира при скорост на автомобила до 250 км/ч и обхват до 1000 м.
 
Cohda Wireless ще продължи да предлага MK5 OBU и MK5 RSU, но в бъдеще тези продукти ще бъдат базирани на модула THEO-P1.
 
THEO-P1 може да бъде видян на щанда на u-blox (C11) по време на изложението ITS World Congress, което се провежда от 5 до 9 октомври в Бордо.
     
Източник: Microdis

Ключови думи: Microdis   u-blox   THEO-P1   C-ITS   безжични модули   V2X   автомобилна електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...