Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Seoul Semiconductor представи нов безкорпусен светодиод

12.10.2015   |   Технологии
 
Seoul Semiconductor обяви пускането на нов продукт на основата на новата технология WICOP, предназначена за производство на безкорпусни светодиоди, съобщиха за Electronics-Bulgaria.com от фирма Microdis, дистрибутор на Seoul Semiconductor в България. При технологията WICOP (Wafer Level Integrated Chip on PCB) няма нужда от процеси като монтаж на бондери към кристала или към проводниците и не се използват обичайните компоненти като рамка с външни изводи и златни жички.
 
Обединяването на чип и платка още на нивото на изходната пластина е принципно нов подход в производството на светодиоди, с който се преодоляват ограниченията, наложени от другата използвана технология "корпус по мярката на чипа" (CSP – Chip Scale Package). Seoul Semiconductor успя да разработи и пусне в експлоатация новата технология за първи път в света през 2012 г. Тъй като чипът и платката са директно свързани, отпадат операциите по корпусиране като монтаж на бондиращи жички към кристала и контактните площадки. Освен това, поради липсата на междинна керамична подложка, я няма разликата между размера на чипа и площта, заемана от корпуса, характерна за CSP светодиодите. Тази конструкция по технологията WICOP се отличава с изключително малки размери и висок КПД, като в същото време осигурява голям светлинен поток и е с добра топлопроводимост.
 
От 2013 г. WICOP светодиодите се доставят на големи производители и се ползват за подсветка на течнокристални дисплеи, светкавици на фотоапарати, а също и за автомобилни фарове. Адаптираната технология за безкорпусни светодиоди WICOP2 е предназначена за ползване в осветлението. Seoul Semiconductor разполага с пълна гама продукти на основата на WICOP технологията, които покриват всички сегменти на приложение на светодиодите. Компанията планира да разшири дела си на пазара на светодиодни решения, използвани за осветителни тела в автомобилите и в електронните изделия.
     
Източник: Microdis

Ключови думи: Microdis   Seoul Semiconductor   WICOP   светодиоди   LED осветление  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...