Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Melexis сключи споразумение със Sony в областта на Time-of-Flight технологиите

20.10.2015   |   Бизнес
 
Melexis обяви, че е подписала споразумение със Sony да разшири предлагането на Time-of-Flight продукти (прибори, които измерват времето за преминаване на обекти), предназначени за разработка на системи за безопасност и информационно-развлекателни системи в автомобилна промишленост.
 
Sony съобщи по-рано, че е придобила белгийската компания SoftKinetic, която разработва сензорни софтуерни решения за разпознаване на 3D жестове, включително патентованата сензорна технология DepthSense. Melexis има лиценз за тази технология от няколко години за продукти като MLX75023, който е първия в света автомобилен Time-of-Flight сензор в масово производство.
 
Melexis ще сключи лицензионно споразумение със Sony за DepthSense и ще съдейства за по-нататъшното усъвършенстване на технологията. Продуктите, разработени в рамките на това сътрудничество, ще бъдат произвеждани в микроелектронното предприятие на Sony за  пластини, предназначени за сензори за изображения, и ще се предлагат глобално на клиенти, които търсят решения в областта на жестовото управление.
 
"Съчетаването на превъзходните сензорни технологии за изображения на Sony и на нашия дългогодишен опит в областта на автомобилните сензори предлага чудесна нова платформа за усъвършенстване на Time-of-Flight технологията. Тази иновативна технология може да промени драстично начина, по който водачите комуникират със своите превозни средства. Няма да има повече сензорни екрани или копчета, един прост жест може да бъде достатъчен", обясни Франсоа Шомбар, главен изпълнителен директор на Melexis.
     
Източник: Melexis

Ключови думи: Melexis   Мелексис   DepthSense   сензори   автомобилни сензори   автомобилна електроника   жестово управление   Time-of-Flight  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...