Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Western Digital придобива SanDisk срещу 19 млрд. USD

27.10.2015   |   Бизнес
 
Western Digital и SanDisk сключиха окончателно споразумение, съгласно което Western Digital придобива SanDisk срещу 19 млрд. щатски долара в брой и акции. Според офертата SanDisk се оценява по 86,5 долара на акция.
 
Сливането на двете компании е следващата стъпка от трансформацията на Western Digital в дружество, предоставящо решения за съхранение на данни в глобален мащаб и с обширни продуктови и технологични активи в сферата на енергонезависимата памет. Чрез транзакцията Western Digital ще удвои размера на пазарното си присъствие и ще разшири дейността си в сегментите с по-висок растеж.
 
"Придобиването на SanDisk е в съответствие с нашата дългосрочна стратегия за постигане на иновативно лидерство в сектора чрез предоставяне на интересни, висококачествени продукти и водещи технологии", коментира Стив Милиган, главен изпълнителен директор на Western Digital.
 
SanDisk има стратегическо партньорство с Toshiba от 15 години. Съвместното дружество с компанията няма да бъде прекъснато, което ще даде възможност за вертикална интеграция чрез технологично партньорство и сътрудничество в проектантските и производствени процеси.
     
Източник: Western Digital; снимка: SanDisk

Ключови думи: Western Digital   SanDisk   Toshiba   енергонезависима памет  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...