Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip представи нови PIC микроконтролери с ниска енергоконсумация

26.11.2015   |   Технологии
 
Microchip обяви, че разширява гамата си от микроконтролери с ниска консумация Low Power PIC. Новата фамилия PIC24F „GB6” има 1 МВ Flash памет с код за корекция на грешки (ECC) и 32 KB RAM, което я прави първата от 16-битовото портфолио на Microchip, оборудвана с памет с толкова голям капацитет. 
 
Благодарение на своята Flash памет, която е разделена на два дяла, и на възможностите за актуализация в реално време, тези микроконтролери могат да поддържат две независими софтуерни приложения едновременно, позволявайки едновременно програмиране в единия дял на паметта и изпълнение на кода на приложението от другия. Тези възможности превръщат микроконтролерите от фамилията PIC24F „GB6” подходящи за индустрията, компютрите, медицински и фитнес приложения, за мобилни устройства, изискват дълъг живот на батерията, както и за устройства за съхранение и пренос на данни без нужда от външна памет. Приложенията включват електромери, ОВК контролери, скенери за пръстови отпечатъци, игрови конзоли.
 
Микроконтролерите от фамилията PIC24F „GB6” имат ниско потребление в активен режим - 190 µA/MHz, а в Sleep режим то е 0,2 µA. Периферното оборудване включва 24-канален 12-битов аналогово-цифров преобразувател с 200 ksps; до 12 таймера; шест универсални асинхронни приемопредавателя (UARTS) и USB-OTG памети, които служат като USB устройства или хостове. В контролерите са интегрирани и независими от ядрото периферни устройства.
     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   микроконтролери   PIC24F   Low Power PIC  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...