Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Silicon Labs придобива водещия доставчик на ZigBee модули Telegesis

01.12.2015   |   Бизнес
 
Silicon Labs придоби Telegesis, водещ доставчик на модули за безжични интелигентни мрежи, базирани на популярните ZigBee модули от Silicon Labs, съобщиха за Electronics-Bulgaria.com от фирма Футурел, представител на Silabs у нас.
 
Telegesis е основана през 1998 г. със седалище край Лондон и се утвърди като експерт по ZigBee със силни позиции в областта на интелигентните измервателни прибори. Тя доставя ZigBee решения за много от най-големите производители на такива уреди в света.
 
Стратегическото придобиване ще ускори плановете за развитие на Silicon Labs в областта на комуникационните модули, използващи протоколите ZigBee и Thread, и ще разшири възможностите на компанията при компонентите за изграждане на mesh мрежи в широк спектър – от едночипови системи за безжична връзка до готови за включване и работа модулни системи. Модулите на Telegesis са с вградена антена и със сертификати за допустимост на излъчванията в радиочестотната област, което съкращава разходите за сертифициране, усилията по привеждане в съотвтетствие и като цяло времето за пускане на крайното изделие на пазара.
 
Telegesis използва изключително средствата за ZigBee на Silicon Labs за разработка на своите модулни продукти, които на свой ред се вграждат в интелигентни измервателни уреди, USB адаптери и гейтуеи между различни видове комуникационни канали, използвани при изграждането и управлението на умни електроенергийни мрежи. Други техни приложения са средствата за автоматизация в бита, управлението на осветление, системите за сигурност и индустриалната автоматизация. Модулите се доставят с инсталиран стек за протокола EmberZNet PRO ZigBee, разработен от Silicon Labs.
     
Източник: Футурел

Ключови думи: Футурел   Futurel   Silicon Labs   Telegesis   ZigBee   безжични модули  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...