Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip представи нови ЦАП с EEPROM

04.12.2015   |   Технологии
 
Microchip разшири своята продуктова гама от цифрово-аналогови преобразуватели с новата фамилия MCP48FXBXX.
 
Шестте нови модела от серията MCP48FEBXX се отличават с интегрирана енергонезависима репрограмируема памет с електрически запис и изтриване (EEPROM), която служи за съхранение на настройките при изключване от захранването, а серията MCP48FVBXX осигурява ценово ефективна алтернатива за приложения, които не изискват интегрирана памет. 
 
Новите двуканални АЦП имат 8-, 10- и 12-битова разделителна способност, сериен интерфейс SPI и са на разположение в MSOP корпуси с 10 извода. Примерни приложения са са потребителската електроника, индустриалното производство и автомобилната промишленост, където могат да бъдат полезни при настройка на реперна стойност и отклонение, калибриране на сензори, настройки на измервателна апаратура, както и при управление на електрозадвижвания.
 
Според производителите високата степен на интеграция и уникалните функционални характеристики на новата фамилия АЦП предлагат на разработчиците гъвкавост, енергийна ефективност и опростяват проектирането. Интегрираната EEPROM позволява настройките да се възстановяват след изключване и намалява системните изисквания към микроконтролера, а различните видове режими за изключване значително редуцират енергопотреблението. Новите прибори са предназначени за работа в широк температурен диапазон.
     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   ЦАП   DAC   цифрово-аналогови преобразуватели   EEPROM   MCP48FXBXX  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...