Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Luxoft и QNX ще разработват усъвършенствани системи за подпомагане на шофьорите

12.01.2016   |   Технологии
 
Luxoft и QNX съобщиха, че ще разработват съвместно усъвършенствани системи за подпомагане на водачите (ADAS).
 
Luxoft ще използва своя опит в моделирането на пътната обстановка, основано на алгоритми за проследяване на обекти като превозни средства, пешеходци, фасади на сгради, както и на пътните знаци, с помощта на които данните за пресъздаваната детайлна картина на пътя ще може да се интегрира в работата на платформата QNX OS на QNX. При тази технология Luxoft ще използва своята софтуерна платформа CVNAR, която включва решения за добавена реалност, включително навигация, проследяване на точки на интерес (POI) и задаване на упътвания към крайната дестинация.
 
"QNX е водещ доставчик на интегрирани информационни и развлекателни решения, вградени в повече от 60 милиона превозни средства до момента. В Luxoft имаме солиден опит в технологиите за компютърна визуализация и добавена реалност, които не само ще дадат възможност за създаване на следващото поколение проектори на информация върху предното стъкло, но и ще станат важна част от автономността на превозното средство. Тези проектори, съчетани с високонадеждната операционна система на QNX, ще разширят значително възможностите на нашите клиенти от автомобилния сектор за практическо приложение на системите за подпомагане на водачите от ново поколение", обясни Георг Дол, управляващ директор на Luxoft Automotive. 
 
Софтуерната платформа CVNARTM за компютърно зрение и добавена реалност на Luxoft може да се адаптира към изискванията на конкретен автопроизводител и да се инсталира на използваните от него компоненти от електронното управление на автомобила. Технологията може да бъде интегрирана с проекторите за предното стъкло (heads-up) и LCD дисплеите, както и с интелигетните очила, които предлагат аналогични функции. Чрез използването на алгоритми за проследяване движенията на очите, както и на данните от сензорите на автомобила, разширената навигация задава напътствия, предупреждава за препятствия, указва посоката към избраната дестинация, както и много други.
     
Източник: Luxoft

Ключови думи: Luxoft   Луксофт   QNX   CVNARTM   ADAS   автомобилна електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...