Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Silicon Labs представи иновативно сензорно решение за следене на сърдечния ритъм

12.01.2016   |   Технологии
 
Silicon Labs представи оптично сензорно решение за измерване на сърдечния ритъм, предназначено да намали разходите и сложността при създаване на приложения за следене на сърдечния ритъм чрез устройства, поставяни на китката, съобщиха за Electronics-Bulgaria.com от фирма Футурел, представител на Silabs у нас. 
 
Новото решение Si1144 HRM се състои от оптичен сензорен модул и енергийно ефективен EFM32 Gecko микроконтролер. То е насочено към широк кръг от приложения и растящия пазар на wearable електроника, включително фитнес ленти, крачкомери и интелигентни часовници.
 
В сензорния модул са интегрирани оптичен сензор, зелен светодиод, LED драйвери, поддържащи до два външни светодиода, аналогово-цифров преобразувател, управляващо блок и цифров I2C интерфейс.
 
"Si1144 отговаря на предизвикателствата пред технологиите за измерване на пулса чрез устройства за китка, като предоставя точно, лесно за изпълнение и ценово ефективно решение на цена доста под конкурентните предложения", обясни Даниел Куули, вицепрезидент маркетинг на IoT продукти в Silicon Labs. 
 
Модулът се предлага в корпус с размери 4,9 x 2,85 x 1,2 мм.
     
Източник: Футурел

Ключови думи: Футурел   Futurel   Silicon Labs   Si1144  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...