Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Нова платформа за GPS/ГЛОНАСС приемници от u-blox

12.01.2016   |   Технологии
 
Швейцарският производител u-blox обяви новото поколение на своята GPS/ГЛОНАСС платформа за позициониране u-blox 8, съобщиха за Electronics-Bulgaria.com от фирма Microdis, дистрибутор на u-blox в България. 
 
Новата технология допълва гамата модули, осигуряващи данни от глобалните навигационни спътникови системи (GNSS), като осигурява решения за случаите, в които ниската консумация на енергия е от съществено значение. 
 
В платформата u-blox 8 има значителни подобрения в сравнение с предшестващата я u-blox 7. Чувствителността на проследяване е увеличена с 4 dBm и сега е -166 dBm. Усъвършенстван е вграденият одометър и е разработена нова функция за задаване на географски граници, при преминаването на които следва изпълнение на някакви планирани действия (geofencing). Оптимизираните енергоспестяващи режими могат да намалят наполовина потребяваната мощност на изделия, използвани в спорта. Подобрена е безплатната функция AssistNow за ускорено определяне на GNSS координатите чрез спомагателни средства за безжична връзка и интернет (A-GNSS). Функцията е налична в онлайн вариант с директно изтегляне на данни от сървърите на u-blox при всяко включване; в офлайн вариант със зареждане на предварително изтеглени данни; и в изцяло автономен вариант без зареждане на данни от външен източник, а с използване само на прогнозни изчисления, които модулът извършва самостоятелно. 
Това прави новата технология за позициониране подходяща за вграждане в разнообразни устройства, захранвани от батерия, особено при устройства, носени в дрехите, и използваните за проследяване в спорта.
 
"Днес много преносими устройства разчитат само на една батерия с размер на монета и при това положение ниската консумация е от решаващо значение. u-blox 8 е разработена именно за такива преносими устройства, предназначени за проследяване – отчетена е необходимостта от ниска консумация, но без да се прави компромис с високата точност", обясни Уфе Плес от маркетинг отдел на u-blox.
 
Серията u-blox 8 е съвместима по изводи с u-blox 7. Тя ще се предлага като отделни чипове и като цели модули в няколко размера. Мострени бройки от чиповете и модулите от серия u-blox 8 ще са налични от второто тримесечие на 2016 г.
     
Източник: Microdis

Ключови думи: Microdis   u-blox 8   GPS модули   ГЛОНАСС   GNSS  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...