Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Нови контролери за капацитивни бутони TouchXpress от Silicon Labs

Mouser Electronics съобщи, че вече предлага новите контролери за капацитивни бутони TouchXpress на Silicon Labs.
 
Контролерите CPT007B и CPT112S TouchXpress елиминират писането на микропрограмен код, като осигуряват просто, готово решение за потребителски интерфейс, който може да лъде интегриран в широк кръг от изделия като потребителска електроника, устройства за управление на осветлението, медицинска техника и различни контролни панели.
 
Контролерът CPT007B на Silicon Labs може да замести механичните бутони и да даде възможност на разработчиците да добавят интерфейс с капацитивни бутони към микропроцесорни устройства. Седемте аналогови входа и седемте изхода към управляващия процесор осигуряват прякото следене на включено/изключено състояние. Контролерът CPT112S има до 12 аналогови входа за следене на състоянието на капацитивните бутони, което се подава към управляващия процесор посредством I2C интерфейс. 
 
Контролерът CPT112S предлага и възможност за конфигуриране на бутон-плъзгач, който да се опира на два или повече от входните аналогови изводи. И двата контролера TouchXpress имат изключително ниска консумация на енергия  – 200 µA в активен режим и 1 µA в спящ режим.
 
Mouser предлага и демонстрационни платки за изпробване на възможностите на контролерите TouchXpress. Платката CPT007B SLEXP8007A е със седем капацитивни бутона, седем светодиода и бутон звънец. Тази платка може да служи за вход/изход към/от потребителска периферия при разработката на конкретно устройство. 
 
Демонстрационната платка CPT112S SLEXP8008A е с 12 капацитивни аналогови входа, бутон звънец с активирани функции на контролера за преценка на взаимоизключващи се комбинации при натискане, за засичане на ръка от близко разстояние и др.
     
Източник: Mouser Electronics

Ключови думи: Mouser Electronics   Silicon Labs   TouchXpress  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


ПРЕМИЕР ФАРНЕЛ ЛИМИТЕД
Последно от Технологии
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...