Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Нови контролери за капацитивни бутони TouchXpress от Silicon Labs

15.01.2016   |   Технологии
 
Mouser Electronics съобщи, че вече предлага новите контролери за капацитивни бутони TouchXpress на Silicon Labs.
 
Контролерите CPT007B и CPT112S TouchXpress елиминират писането на микропрограмен код, като осигуряват просто, готово решение за потребителски интерфейс, който може да лъде интегриран в широк кръг от изделия като потребителска електроника, устройства за управление на осветлението, медицинска техника и различни контролни панели.
 
Контролерът CPT007B на Silicon Labs може да замести механичните бутони и да даде възможност на разработчиците да добавят интерфейс с капацитивни бутони към микропроцесорни устройства. Седемте аналогови входа и седемте изхода към управляващия процесор осигуряват прякото следене на включено/изключено състояние. Контролерът CPT112S има до 12 аналогови входа за следене на състоянието на капацитивните бутони, което се подава към управляващия процесор посредством I2C интерфейс. 
 
Контролерът CPT112S предлага и възможност за конфигуриране на бутон-плъзгач, който да се опира на два или повече от входните аналогови изводи. И двата контролера TouchXpress имат изключително ниска консумация на енергия  – 200 µA в активен режим и 1 µA в спящ режим.
 
Mouser предлага и демонстрационни платки за изпробване на възможностите на контролерите TouchXpress. Платката CPT007B SLEXP8007A е със седем капацитивни бутона, седем светодиода и бутон звънец. Тази платка може да служи за вход/изход към/от потребителска периферия при разработката на конкретно устройство. 
 
Демонстрационната платка CPT112S SLEXP8008A е с 12 капацитивни аналогови входа, бутон звънец с активирани функции на контролера за преценка на взаимоизключващи се комбинации при натискане, за засичане на ръка от близко разстояние и др.
     
Източник: Mouser Electronics

Ключови думи: Mouser Electronics   Silicon Labs   TouchXpress  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...