Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Silicon Labs пусна нови сензори за UV защита и разпознаване на движения

26.01.2016   |   Технологии
 
Silicon Labs представи ново поколение сензори за осветеност, които могат да се използват за защита от вредното въздействие на ултравиолетовите лъчи и за разработка на иновативни потребителски интерфейси без допир, с високоефективно засичане на приближавaне и разпознаване на жестове, съобщиха за Electronics-Bulgaria.com от фирма Футурел, представител на Silabs у нас.  
 
Новият оптичен сензор Si1133 осигурява възможност за прецизно измерване на ултравиолетовия индекс, което може да се използва при широк спектър от изделия, предназначени за спорт и дейности на открито. Si1153 е предназначен за работа при ярка дневна светлина и има широк геометричен обхват, което позволява да бъде използван навън за разпознаване на движения и засичане на приближаване.
 
Si1133 може да се вгради лесно и без високи разходи в редица масови изделия, използвани при отдих на открито - екипировка за спорт и фитнес, раници, колоездачни каски, слънчеви очила, мебели за плажа и двора, опаковки на плажни масла. Продуктите с вграден датчик Si1133 дават възможност на потребителите да следят доколко са изложени на ултравиолетова радиация и, избягвайки рисковете, да прекарват колкото се може повече време на открито. Измерваната стойност на UV индекса е в относителни единици, така както е дефинирана от Световната здравна организация. Сензорът измерва също и околната осветеност, поради което може лесно да послужи за автоматична настройка на яркостта на дисплеи.
 
Si1153 е със значителни подобрения по отношение на засичането на приближаване и разпознаването на движения на дневна светлина, което го прави удобен за разработката на иновативни потребителски интерфейси. Сензорът е подходящ за управление с движения на информационно-развлекателни системи в автомобили, на велосипедни компютри и на друго спортно оборудване за ползване на открито. Това дава възможност на потребителите по-лесно и по-безопасно да контролират електронни устройства, без да отместват погледа си от пътя или от изпълняваната в момента задача. Сензорите от тази серия могат успешно да се ползват и в ATM и POS терминали, в системите за отваряне на врати и в други приложения, при които трябва да се засече приближаването и се изисква както разширен обхват по разстояние, така и прецизна работа в условията на силна дневна светлина.
     
Източник: Футурел

Ключови думи: Футурел   Futurel   Silicon Labs   Si1133   Si1153   оптични сензори   оптични датчици   сензори за осветеност  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...