Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip придобива Atmel

26.01.2016   |   Бизнес
 
Microchip съобщи, че е подписала споразумение за придобиването на Atmel. Общата стойност на сделката се оценява на 3,56 млрд. щатски долара. Тя е одобрена от бордовете на директорите на двете компании и се очаква да приключи през второто тримесечие на календарната 2016 г., като подлежи на одобрение от акционерите на Atmel, както и от регулаторните органи.
 
"С радост приветстваме служителите на Atmel в Microchip и с нетърпение очакваме да приключим сделката, за да работим заедно. В духа на консолидирането на електронната индустрия и Microchip продължава да изпълнява изключително успешната си стратегия за консолидиране чрез поредица от придобивания, които ни помогнаха да удвоим ръста на приходите през последните няколко години. Придобиването на Atmel е последната глава от нашата стратегия за растеж, която ще разшири мащаба на бизнеса и стойността за клиентите", каза Стив Санги, президентът и главен изпълнителен директор на Microchip.
 
Atmel е водещ разработчик и производител на микроконтролери, капацитивни сензорни решения, модерни логически компоненти, mixed-signal решения, енергонезависими памети и радиочестотни (RF) компоненти. Компанията е основана през 1984 г. и е базирана в Сан Хосе, Калифорния. В нея работят около 4700 служители по цял свят.
     
Източник: Microchip; снимка: Atmel

Ключови думи: Microchip   Atmel   микроконтролери   логически компоненти   капацитивни сензори  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...