Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip пусна безплатна облачна платформа за разработка на микроконтролерни системи

16.02.2016   |   Технологии
 
Microchip обяви своята нова облачна платформа MPLAB Xpress, предназначена за разработка на микроконтролерни системи с PIC микроконтролери. Интегрираната среда за разработка е безплатна, не изисква изтегляне на файлове, нито регистрация.
 
Новата развойна платформа на Microchip включва най-популярните функции на вече известната MPLAB X, включително библиотека с валидиран от Microchip примерен код, интерфейс за MPLAB Code Configurator (MCC) 3.0 за GUI-базирана настройка на микроконтролерна периферия и автоматично генериране на код, интегрирани MPLAB XC компилатори, поддръжка на хардуер за програмиране/дебъгер, както и 10 GB защитено онлайн пространство за съхранение на данни с акаунт myMicrochip. Потребителите могат лесно да прехвърлят своите работни проекти до достъпни за изтегляне MPLAB X IDE файлове.
 
Облачно базираната разработка на хардуер се осъществява с помощта на USB-съвместим компютър, лаптоп или таблет, както и развойни инструменти като MPLAB Xpress Evaluation Board. MPLAB Xpress се поддържа и от развойната платка Curiosity Development Board на Microchip, която предлага интегриран програматор и дебъгер, както и възможности за разширяване и добавяне на външна свързаност. Новата онлайн интегрирана среда за разработка може да се използва и заедно с популярния дебъгер/програматор PICkit 3 In-Circuit, който поддържа над 1000 PIC микроконтролера.
 
"Въпреки че разработката с PIC микроконтролери винаги е била лесна благодарение на MPLAB X, новата уеб базирана платформа MPLAB Xpress намалява до нула времето за инсталация, като дават възможност на потребителите да изградят цяло приложение в рамките на минути. Те могат да отворят браузър, бързо да генерират код чрез интегрирания конфигуратор (функция, която не предлага никоя друга облачно базирана платформа), да тестват кода със симулатор, да компилират кода, след което да програмират и отстранят грешките в своя проект на микроконтролерна система", обясни Дерек Карлсон, вицепрезидент на отдела за развойни инструменти в Microchip.
 
Новата развойна платформа MPLAB Xpress е достъпна от всяка точка на света чрез http://www.microchip.com/Xpress-021516a. Безплатна развойна платка MPLAB Xpress Evaluation Board (налични са ограничени количества) може да бъдат получена чрез попълване на формуляр на http://www.microchip.com/Xpress-021516a.
     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   MPLAB Xpress   MPLAB Xpress Cloud-based IDE   микроконтролери PIC   микроконтролери   микроконтролерни системи   развойни платформи  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...