Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Rohde & Schwarz обединява подразделенията си за киберсигурност

22.02.2016   |   Бизнес
 
Групата Rohde & Schwarz обединява дъщерните си предприятия, работещи в областта на информационната и мрежовата сигурност, в нова компания – Rohde & Schwarz Cybersecurity.
 
Rohde & Schwarz Cybersecurity ще приложи на практика технологичната концепция за сигурност, заложена още от етапа на проектирането, с което ще се осигури активната защита на електронните уреди и изделия срещу външни атаки.
 
Rohde & Schwarz развива дейността си в областта на инфромационната сигурност повече от 20 години. През 2014 г. и 2015 г. групата увеличи потенциала си, като придоби фирмите Adyton, gateprotect и Sirrix. По-отдавнашните дъщерни фирми ipoque и Rohde & Schwarz SIT ще продължат да дават своя принос за разработка на продукти в тази област.
 
В съответствие с плана за обединението Rohde & Schwarz SIT ще бъде реорганизирана. Филиалът в Щутгарт ще концентрира усилията си в основния предмет на дейност – криптирането на радиокомуникациите. Групите за разработка на изделия, свързани с пълния цикъл на криптиране и със сигурността на мрежите, ще останат в Берлин. Те ще бъдат включени в Rohde & Schwarz Cybersecurity, която ще има общо около 400 служители в шест града в Германия.
 
Аммар Алкасар (главен изпълнителен директор) и Райк Хеселбарт (главен финансов директор) бяха назначени в Управителния съвет на Rohde & Schwarz Cybersecurity. Алкасар през последните десет години е бил главен изпълнителен директор на Sirrix, а Хеселбарт е натрупал опит в тази област като управител на ipoque.
 
"Пазарът в областта на информационната и мрежовата сигурност днес е фрагментиран, както в Германия, така и в Европа. Няма големи и мощни доставчици, каквито виждаме в САЩ. Ние ще приемем това предизвикателство и ще направим Rohde & Schwarz Cybersecurity основен доставчик на такива решения в Европа. Можем да постигнем това, като предлагаме на новосъздаващите се фирми сигурността и инфраструктурата на една международна, успешна, високотехнологична компания – това е уникална възможност", сподели Аммар Алкасар.
     
Източник: Rohde & Schwarz

Ключови думи: Rohde & Schwarz   Роде и Шварц   Rohde & Schwarz Cybersecurity   Rohde & Schwarz SIT   киберсигурност   информационна сигурност  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...