Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Silicon Labs с нов IoT Wi-Fi модул

01.03.2016   |   Технологии
 
Silicon Labs представи готов за работа Wi-Fi модул за IoT приложения, съобщиха за Electronics-Bulgaria.com от фирма Футурел, представител на Silabs у нас. Новият модул е предназначен за вграждане в изделия, от които се изисква да функционират устойчиво в радиочестотния диапазон, да са компактни, микропрограмният код за тях да се пише лесно и да достигат възможно най-бързо до пазарна реализация.
 
Модулът Wizard Gecko (WGM110) разполага с всички необходими елементи за поддържането на надеждна IoT връзка по Wi-Fi, в това число с високопроизводителна 2.4 GHz радио комуникация, работеща в съответствие със стандартите IEEE 802.11b/g/n, с вградена антена, микроконтролер EFM32 Gecko с ниско енергопотребление с вграден Wi-Fi стек и множество интернет протоколи, включително TCP и UDP с криптиране на транспортното ниво.
 
WGM110 дава възможност за установяване на Wi-Fi комуникация между машини в индустриална среда, при свързване на безжични сензори, дистанционни управления, термостати, на устройства, използвани в ежедневието, при изграждане на автомобилни информационно-развлекателни ситеми, в търговски обекти, при оборудване за фитнес и медицински цели. Модулът съответства на установените международни изисквания за сертифициране в радиочестотната област, в това число тези на CE, FCC, IC, както и на други регионални сертифициращи организации.
 
WGM110 може да работи като Wi-Fi клиент или като Wi-Fi точка за достъп и поддържа скриптовия език BGScript на Silicon Labs, който може да се използва за разработка и зареждане на приложни програми без външен микроконтролер. WGM110 може да функционира и в режим на мрежов копроцесор, което олекотява поддръжката на сложната TCP/IP мрежова комуникация, а основният микорконтролер-хост се разтоварва за изпълнението на други потребителски задачи. Модулът разполага също и с редица хардуерни интерфейси, което улеснява свързването му с периферни устройства и датчици.
     
Източник: Футурел

Ключови думи: Футурел   Futurel   Silicon Labs   Wizard Gecko   WGM110   безжични модули  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...