Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip представи развоен комплект за 2D проекционно-капацитивно и 3D жестово управление на дисплеи

08.03.2016   |   Технологии
 
Microchip обяви, че е разработила първия в света развоен комплект за интегрирано 2D проекционно-капацитивно (PCAP) и 3D жестово управление на дисплеи - 2D/3D Touch and Gesture Development Kit (DV102014). 
 
Комплектът ще предостави на разработчиците достъп до патентованата 2D и 3D технология за сензорно управление GestIC, която дава възможност да се интегрира разпознаване на 2D multi-touch и 3D жестове с ръка в приложения за дисплеи. 
 
Използването на технология, базирана на обработката на сигали от електрическо поле, сега позволява жестовете с ръка и с пръсти да бъдат проследявани както на повърхността на дисплея, така и над него, на разстояние до 20 см. Развойният комплект не изисква писане на код. Параметризацията, диагностиката и опционалните настройки се извършват чрез Aurea 2.0 - свободен за изтегляне графичен потребителски интерфейс.
 
Развойният комплект за 2D/3D жестово управление на дисплеи включва най-новия PCAP контролер на Microchip - MTCH6303, заедно с контролера за 3D жестове MGC3130. В комплекта е и 8-инчов прозрачен чувствителен на допир сензор, който дава възможност за бързо прототипиране на широкоразпространените дисплеи. MTCH6303 осигурява multi-touch координати със 100 Hz честота на сканиране с пет пръста. Интегрирани са и инструменти за разпознаване на пръстови жестове по повърхността, което прави решението подходящо както за приложения, управлявани от операционни системи, така и за самостоятелни embedded системи. Триизмереният контролер за проследяване на жестове MGC3130 с технологията GestIC позволява на потребителя да въвежда информация чрез естествени движения с пръсти или ръка в пространството. 
 
"След като представи GestIC, Microchip стана лидер в разработката на технологии за разпознаване на жестове. GestIC е лесно за използване решение, което позволява да се добавят 3D и 2D PCAP multi-touch функции в приложения за дисплеи. Разработчиците вече разполагат с лесен начин да комбинират 2D и 3D потребителски интерфейси, с които да изграждат иновативни и лесни за използване приложения", обясни д-р Роланд Аубаер, директор на отдела за HMI продукти в Microchip.
     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   DV102014   GestIC   PCAP   MTCH6303   MGC3130   жестово управление  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...