Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip представи силови аналогови контролери за LED осветление с цифрови функции

22.03.2016   |   Технологии
 
Microchip представи два нови модела силови аналогови контролери с добавена цифрова функционалност, предназначени за приложения в областта на LED осветлението. MCP19116 и MCP19117 подобряват прецизността на управление на LED осветителните източници и дават възможност на потребителите да регулират светлинния поток без компромиси по отношение на цвета или качеството на светлината. Контролерите са насочени към приложения с високи изисквания по отношение на надеждността и продължителността на експлоатационния срок.
 
Новите интелигентни контролери с широчинно-импулсна модулация (PWM) съчетават функционалността и ефективността на аналоговия контролер с гъвкавостта на цифровия интерфейс. В MCP19116/7 е интегрирано ядрото на PIC микроконтролер. Цифровият интерфейс предлага възможност за осъществяване на комуникация и конфигурация, което позволява на подсистема да докладва състоянието си или да бъде управлявана от разстояние. Тази функционалност е полезна при множество осветителни приложения, особено в автомобилостроенето и IoT устройства с отдалечен достъп.
 
"MCP19116/7 е предназначен за създаване на модерни LED осветителни приложения и може да прави това по-добре от всяка друга LED драйверна интегрална схема на пазара. Много компании твърдят, че реализират прецизно управление по отношение на регулирането на тока в своите контролери, докато в действителност пренебрегват различни източници на грешка от други компоненти в системата. Нашите нови прибори са много точни във всички експлоатационни условия и могат да бъдат регулиране по време на работа благодарение на интегрираното PIC микроконтролерно ядро. Това е наистина най-доброто решение в своя клас", обясни Кийт Пазул, старши мениджър на подразделението Analog Power and Interface на Microchip.
     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   LED контролери   MCP19116   MCP19117   LED осветление  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...