Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics
Microchip

Microchip представи нови интегрални температурни сензори

29.03.2016   |   Технологии
 
Microchip представи новото семейство SMBus интегрални температурни сензори MCP990X, предназначени за мониторинг на до четири канала в индустриални и други приложения, работещи при ниска ниска температура - от фризери и хладилници до базови станции и отдалечени радиомодули. 
 
Интегралните схеми предлагат максимална точност за вътрешно и дистанционно измерване от ± 1 °C при температури от -40 °C до + 65° C.
 
Сред допълнителните функции на семейството MCP990X са измерване на температура от разстояние с външен диод и корекция на грешката от съпротивление, която компенсира пада на напрежението от конекторите и дългите писти на платките, което дава възможност за измерване на точни показания на разстояние до 50 см от интегралната схема. Системният шум от компоненти като DC-DC преобразуватели и инвертори за подсветка също е сведен до минимум с помощта на честотен филтър, което улеснява монтажа и маршрутизацията.
 
"Разширяването на нашето портфолио в областта на решенията за измерване и управление на температура с включването на приложения, работещи при по-ниски температури, както и от разстояние, е уникален принос в индустрията. Тези устройства допълват на системно ниво нашата широка гама от микроконтролери, а също така облекчават и ускоряват разработката на средства за наблюдение и обработка на даннните в крайните продукти", обясни Брайън Лидиард, вицепрезидент маркетинг на направлението Mixed-signal and Linear Products в Microchip.
 
     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   SMBus   MCP990X   температурни сензори  

Microchip
Comet Electronics
Comet ElectronicsMicrochip Technology

Подобни статии

Arrow Electronics
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Технологии

Comet ElectronicsMicrochip Technology
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПроектиПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...