Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Silicon Labs представи нов Bluetooth модул

05.04.2016   |   Технологии
 
Silicon Labs представи интегриран и предварително сертифициран Bluetooth модул, който се отличава с компактни размери и базиран на енергоефективна технология за безжична връзка на близки разстояния, съобщиха за Electronics-Bulgaria.com от фирма Футурел, представител на Silabs у нас. 
 
Новият модул Blue Gecko BGM113 е конструиран на базата на едночиповата система за безжична комуникация Blue Gecko на Silicon Labs, работеща с енергийно ефективната технология Gecko MC. Модулът е съвместим с Bluetooth 4.1 и има изходна мощност 3 dBm. Подходящ е за инсталация на места, където се изисква покритие до 50 м.
 
Според производителите, благодарение на развойния софтуер, включващ удължаващия живота на батерията инструмент Energy Profiler, модулът BGM113 е идеален избор за радиочестотни инсталации, при които икономията на място и на енергия е от жизненоважно значение – като аксесоари за смартфони, мобилни устройства за спорт и фитнес, безжични ключалки и ПОС терминали.
 
"Модулът BGM113 освобождава разработчиците от необходимостта да вземат сложни решения за протокола или радиочестотото проектиране, като им дава възможност да се насочат към крайните приложения. Тъй като е предварително сертифицирано решение, той им спестява времето, усилията и рисковете, които иначе биха отишли за FCC/CE/IC сертифициране в Северна Америка и Европа, както и за сертификати за Япония и Южна Корея", обясниха от Silicon Labs.
     
Източник: Футурел

Ключови думи: Футурел   Futurel   Silicon Labs   Bluetooth модули  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...