Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Silicon Labs предлага развойна платка за USB Type-C

07.06.2016   |   Технологии
 
Silicon Labs представи базова платка за разработка на кабели и кабелни адаптери, съответстващи на спецификацията USB Type-C. В новата развойна платка за създаване на USB Type-C връзки са използвани микроконтролерите EFM8. В тях са интегрирани сертифицираните от организацията по приложение на USB (USB Implemeters Forum - USB-IF) протоколни стекове USB Power Delivery за подаване на захранване по връзката, а така също и микропрограмното осигуряване, реализиращо функциите по спецификацията USB Billboard Device Class за алтернативни режими на захранване.
 
Базовата платка за разработка осигурява всички средства, поддържащи работата по протокола за предаване на аудио-видео данни и на захранване DisplayPort, който ще може да се ползва и по USB Type-C връзката. Към платката на специалистите от развоя се предлагат безплатно нейните схеми, софтуерни библиотеки и стекове, готово микропрограмно осигуряване, други примерни микропрограми, както и достъп до средствата от средата за разработка Simplicity Studio.
 
“USB Type-C е стандартът за интерфейс на бъдещето и със своята нова развойна платка Silicon Labs допринася за утвърждаването на тази USB революция. Вече се предлагат смартфони, таблети и лаптопи с USB-C портове и тези новаторски продукти са само началото”, споделя Том Панел, директор по маркетинга на микроконтролери в Silicon Labs.
     
Източник: Silicon Labs

Ключови думи: Silicon Labs   USB Type-C   EFM8   USB-IF  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Arrow Electronics
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...