Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Datwyler купува Premier Farnell срещу 1 млрд. евро - 16.06.2016

16.06.2016   |   Начало»Бизнес
 
Швейцарският конгломерат Datwyler обяви, че придобива английския дистрибутор на електронни и електромеханични компоненти Premier Farnell срещу 1,092 млрд. швейцарски франка (1,009 млрд. евро).
 
През последните години Premier Farnell стана известна с микрокомпютъра Raspberry Pi, който се радва на изключителна популярност сред специалисти и ентусиасти в областта на електрониката. В централата на компанията в Лийдс за заети 3600 служители.
 
В състава на Datwyler вече влизат дистрибуторските компании Distrelec, Reichelt Elektronik и Nedis. Групата притежава общо над 50 компании с близо 7000 служители и е представена в над 100 държави.
 
"Premier Farnell и Datwyler имат дълга и успешна история в дистрибуцията на електронни компоненти. След като обединим сили, очакваме значително да увеличим своята конкурентоспособност и да разширим продуктовата гама, улеснявайки многобройните си клиенти от различни индустрии", сподели Улрих Граф, председател на Datwyler.
 
Очаква се сделката да бъде финализирана в четвъртото тримесечие на 2016 г.
     
Източник: Datwyler

Ключови думи: Datwyler   Premier Farnell   Distrelec   Reichelt Elektronik   Nedis  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...