Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip обяви ново поколение Bluetooth Low Energy модули

28.06.2016   |   Технологии
 
Microchip пуска следващо поколение Bluetooth Low Energy (BLE) модули с лесен за използване команден интерфейс в ASCII стил, което ги прави лесни за конфигуриране и премахва необходимостта от компилиране на код, съобщиха от компанията. 
 
RN4870 и RN4871 поддържат новия стандарт Bluetooth 4.2 и имат интегриран Bluetooth стек с автономно криптиране, което дава възможност за автономна работа и не натоварва микроконтролера при по-прости задачи. 
 
Според производителите новите модули предлагат до 2,5 пъти по-добра скорост на трансфер на данни в сравнение с предишното поколение продукти, базирани на стандарта Bluetooth 4.0. RN4870 и RN4871 гарантират сигурност на връзката в съответствие с федералните стандарти на САЩ (FIPS). Модулите могат да прехвърлят серийни данни към BLE устройства и поддържат различни формати за радиофар като iBeacon и Eddystone. 
 
И двата модула, които са сертифицирани в съответствие с международните регулаторни стандарти, се предлагат с опция за защитен корпус, а във варианта с компактен корпус размерите им са 6 х 8 мм.
 
Благодарения на интегрирания софтуерен стек RN4870 и RN4871 могат да се свързват с всички модели микроконтролери с ниска енергоконсумация от широкото портфолио на Microchip, както и с всеки микроконтролер с UART интерфейс.
 
 
 
 
     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   RN4870   Bluetooth Low Energy   Bluetooth модули   безжични модули  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...