Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

U-blox обяви първия в света NB-IoT радио модул

28.06.2016   |   Технологии
 
Швейцарският производител на компоненти за системи за позициониране и безжични комуникационни решения u-blox обяви, че е разработил първия в света радио модул, съвместим със стандарта 3GPP Release 13, Narrowband IoT (NB-IoT), съобщиха за Electronics-Bulgaria.com от фирма Microdis, дистрибутор на u-blox в България. 
 
SARA-N2 NB-IoT има 10 години живот на батерията и е прездназначен за IoT приложения в сградната автоматизация, интелигентните измервателни уреди, проследяването на стоки, при мониторинг на околната среда и в селското стопанство. Основно предимство на NB-IoT технологията е, че поддържа до 150 000 устройства в една клетка.
 
Модулът се предлага в LGA корпус с размери 16 мм x 26 мм. Мострени бройки ще бъдат налични от четвъртото тримесечие на 2016 г., а серийното производство ще започне в началото на 2017 г.
     
Източник: Microdis

Ключови думи: Microdis   u-blox   NB-IoT   Narrowband IoT  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...