Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip представи нова фамилия PIC32 микроконтролери със свръхниска енергоконсумация

Microchip обяви нова фамилия от своите 32-битови PIC32 микроконтролери, която е със свръхниска консумация на енергия и оптимизирана ценова ефективност. Фамилията PIC32MM запълва празнината между популярните PIC24F XLP и PIC32MX. Новите микроконтролери са първите от гамата PIC32, които разполагат с независими от ядрото периферни блокове, предназначени да разтоварват процесора от изчислителни задачи, и така да осигуряват не само по-ниска енергоконсумация, но и по-лесно проектиране. PIC32MM се поддържат от MPLAB Code Configurator (MCC), което допълнително опростява и ускорява разработката на продукти.
 
За приложения, които изискват по-ниска консумация на енергия и по-дълъг живот на батерията, новите микроконтролери предлагат sleep режим с консумация до 500 nA. Разработката на приложения с ограничения по отношение на пространството също ще бъде улеснена благодарение на корпусите с габарити до 4х4 мм. Микроконтролерите PIC32MM имат интегрирани периферни блокове като конфигурируеми логически клетки (CLC) и Capture Compare функционалност със следене на изходите и ШИМ (MCCP), които дават възможност с лекота да се проектират управления на безколекторни постояннотокови (BLDC) електродвигатели. 
 
"С цени, започващи от 0,60 USD, sleep режими до 500 nA и компактни 4x4 мм корпуси фамилията PIC32MM предоставя неустоимо решение за приложения с ограничения по отношение на бюджета, енергоконсумация и размера", обясни Джо Томсен, вицепрезидент на подразделението MCU16 в Microchip.
 
Новата фамилия микроконтролери се поддържа от професионалните развойни средства на Microchip, включително развойната среда MPLAB X и компилатора MPLAB XC. Модулът MPLAB Code Configurator, който се предлага като допълнение към MPLAB X, улеснява настройката на периферните блокове, конфигурирането на устройствата и разпределянето на изводите.
 
Микроконтролерите се предлагат във варианти с 16 KB, 32 KB и 64 KB флаш памет в корпуси с 28, 36 и 40 извода.
     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   микроконтролери   PIC32   PIC32MM  

Comet Electronics
Comet ElectronicsMicrochip Technology
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
ТМЕ
Renex
Последно от Технологии
Comet ElectronicsMicrochip Technology

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...