Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

u-blox анонсира устройство за лична защита с клетъчни и GNSS технологии

19.07.2016   |   Технологии
 
u-blox представи миниустройство за лична защита, разработено от австралийската компания MCM Electronics и базирано на клетъчните и GNSS технологии на u-blox. LONEworkr е система за проследяване на хора и за изпращане на SOS съобщения в миниформат и е създаден за проследяване на изолирани работници с цел да бъдат открити в случай на извънредни ситуации. 
 
LONEworkr е много лек (75 g) и ултракомпактен (96 x 71 x 14,4 mm). Устройството комбинира 3,75G GSM модем, предоставящ шестлентова връзка HSPA+ и пренос на данни чрез четирилентов GSM/EDGE. Тракерът може да приема също мрежи GPS/QZSS, GLONASS и BeiDou и изпраща алармени съобщения за местоположението си към център за наблюдение, който търси устройството, за да потвърди верността на алармата и да я пренасочи, ако наистина е възникнала извънредна ситуация.
 
Към момента в LONEWorkr е вграден клетъчният модул LISA-U200 UMTS/HSPA и GNSS антената  CAM-M8Q M8 на u-blox, като се очаква миграция към LTE технология и добавянето на функции на късодиапазонно (short range) радио. 
     
Източник: U-blox

Ключови думи: u-blox   LONEworkr   GSM модем   GNSS   LISA-U200  

Област: Технологии  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...