Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

u-blox пуска съвместими с ISO/TS 16949 модули за позициониране и комуникация

25.07.2016   |   Технологии
 
u-blox пусна на пазара съвместими с ISO/TS 16949 модули за позициониране и комуникация, съобщиха за Electronics-Bulgaria.com от фирма Microdis, дистрибутор на u-blox в България. Модулите по стандартите в автомобилостроенето се произвеждат по така разчетена програма за качествен контрол, че броят дефектни изделия на изхода да е сведен до 0 (0 ppm - нула на милион).
 
Новите попълнения са в гамата модули за позициониране и за клетъчна безжична комуникация, а именно NEO-M8Q-01A и NEO-M8L-01A и съответно SARA-G350-02A и LISA-U201-03A. С оглед на дългия жизнен цикъл на тези изделия в управлението на производството в u-blox са въведени утвърдените в автомобилостроенето специализирани процедури за докладване на дефекти като PCN, PPAP и 8D. Модулите за позициониране NEO-M8Q-01A и NEO-M8L-01A осигуряват едновременно приемане на сигнали от системите GPS, ГЛОНАСС, Бейдоу и Галилей.
 
NEO-M8L-01A е особено подходящ за осигуряване на позициониране със 100% покритие, включващо и навигационни изчисления дори и в зони със слаб сигнал, като тунели или многоетажни паркинги, или пък там, където качеството на сигнала е влошено по ред причини (например многократното му отразяване от различни повърхности). Този модул е сертифициран за работа в обхватa от -40 до +85 градуса, а навигационният модул NEO-M8Q-01 е първият по рода си, който може да работи в разширения температурен обхват, използван в автомобилостроенето – от -40 до +105 градуса.
 
SARA-G350-02A е 4-диапазонен GSM/GPRS комуникационен модул за данни и глас, който е сертифициран за работа навсякъде в света. LISA-U201-03A също така осигурява комуникация по целия свят със своите 5 диапазона с поддръжка на високоскоростен пакетен достъп (HSPA) и бързодействие до 7,2 Mbps. И двата модула могат да работят в обхвата от -40 до +85 градуса, корпусът им е компактен и консумират много малко мощност.
 
С тези нови изделия u-blox предлага пълен набор от модули за комуникация и позициониране, съответстващи на качествените стандарти в автомобилостроенето, които могат да се ползват в навигационните системи, телематиката, в системите e-Call за автоматично подаване на съобщения в аварийни ситуации, при плащането на такси за движение по пътища и в усъвършенстваните системи за подпомагане на водача (ADAS).
     
Източник: u-blox

Ключови думи: u-blox   Microdis   NEO-M8Q-01A   NEO-M8L-01A   SARA-G350-02A   LISA-U201-03A  

Област: Технологии  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...