Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Mouser Electronics обяви конкурс за разработка на изделие за космонавти

01.08.2016   |   Технологии
 
Mouser Electronics стартира конкурс за разработка на изделие за Международната космическа станция (МКС). Очаква се изделието да бъде тримерно отпечатано на борда на космическата станция. Проекти за състезанието се приемат до 7 октомври 2016 г.
 
Конкурсът “Разработка за МКС”, спонсориран съвместно от Amphenol и Intel, е предизвикателство към студентите от институти и университети, инженери и производители. Целта е да се създаде изделие, което да е от полза за космонавтите на околоземна орбита. Устройството може да включва и малък електронен блок. Всички проекти ще бъдат оценявани от популярния американски експерт по електроника Грант Имахара и един от предходните командири на МКС.
 
“Представете си само колко е вълнуващо да видиш своя проект, изработен в Космоса”, споделя Глен Смит, президент и главен изпълнителен директор на Mouser Electronics. “За нас е истинска радост да проведем този уникален конкурс. Надяваме се нашата широка палитра от електронни компоненти да даде възможност на хората да създадат всичко, което им подскаже въображението.”
 
За съревнованието Mouser си партнира с Института на инженерите по електротехника и електроника (IEEE), с компанията Made In Space, пионер в технологиите за адитивно производство в условията на безтегловност, както и със сдружението Hackster на любителите хардуеристи и фирмата MacroFab, специализирана в нанасянето на свръхтънки слоеве. Победителят в съревнованието ще получи 3D принтер, консултация с Made In Space и честта да наблюдава процеса по 3D отпечатването на проектираното от него изделие на борда на МКС.
     
Източник: Mouser Electronics

Ключови думи: Mouser Electronics   Маус Електроникс   МКС   3D печат   Amphenol   Intel   Грант Имахара   електронен блок  

Област: Проекти  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...