Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Analog Devices придобива Linear Technology за 14,8 млрд. долара

01.08.2016   |   Бизнес
 
Analog Devices ще придобие Linear Technology срещу сумата от около 14,8 млрд. USD. Производителят ще заплати по близо 60 долара на акция за конкурента си, като сделката се очаква да бъде окончателно завършена през първата половина на 2017 г.
 
Базираната в Норууд, Масачузетс, Analog Devices произвежда ИС за преобразуване на аналогови сигнали и данни. Закупувайки Linear, американският производител ще разшири портфолиото си с чипове за управление на електрозахранването.
 
Междувременно Analog Devices обнови прогнозите си за третото тримесечие на 2016 г. Производителят очаква продажби в размер на около 865 милиона USD – по-високи в сравнение с очакваните от анализаторите 817,9 милиона.
 
Според експертите Analog Devices, също като конкурентите си, се стреми да се разрасне, за да не изостане от лидера в бранша Texas Instruments – един от най-големите производители на полупроводникови компоненти в света. Texas Instruments закупи конкурентната компания National Semiconductor и обнови производството си с цел да намали разходите си и да предлага голямо разнообразие от продукти, като акциите на компанията скочиха рекордно тази година.  
 
През 2015 г. редица производители на електронни елементи се сляха, за да обединят ресурсите си и реагират на по-големите си разходи и стесняващия се пазар. Пример за това е Avago Technologies, която закупи конкурента си Broadcom срещу 37 милиарда долара. 
     
Източник: Analog Devices; Снимка: RGBStock

Ключови думи: Analog Devices   Linear Technology   Texas Instruments   аналогови сигнали  

Област: Бизнес  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...