Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Google и GlaxoSmithKline инвестират 540 млн. GBP във фирма за биоелектроника

05.08.2016   |   Бизнес
 
Фармацевтичната компания GlaxoSmithKline (GSK) и подразделението на Alphabet Verily Life Sciences (бившата Google Life Sciences) учредяват фирма за изследване, разработки и търговия с биоелектроника. Инвестицията на компаниите в новосформираната Galvani Bioelectronics през следващите седем години се предвижда да достигне 540 милиона британски лири.
 
Главният офис на Galvani Bioelectronics ще бъде в Стивънидж, Хартфордшър, където в момента се намира център за изследователска и развойна дейност на GSK. GSK ще притежава 55% от акциите на предприятието, а Verily – 45%. Очаква се да бъде открит още един изследователски хъб в офисите на Verily в Сан Франциско.    
 
Първоначално в Galvani ще работят около 30 учени, инженери и лекари, като целта на компанията е да си сътрудничи както с GSK и Verily, така и с академични институции и други научноизследователски фирми. Компанията ще разработва биоелектронни медицински продукти - миниатюрни импланти, които могат да модифицират електрическите сигнали, преминаващи през нервните клетки на човешкото тяло.
 
Според GSK при редица заболявания възникват неправилни или изменени електрически импулси и визията на Galvani е нейните устройства да се свързват към отделни нерви, за да ги анализират и коригират. От 2012 г. GSK се е съсредоточила върху разработка на средства за лечение на хронични болести чрез биоелектроника и смята, че някои състояния, като артрит, диабет и астма, биха могли да се излекуват чрез подобни устройства.
 
В изявление на GSK се акцентира, че новата компания ще обедини световните усилия за създаване на нови лечебни средства, комбинирайки задълбоченото познание на биологията на заболяванията с водещия технически опит в разработването на миниатюрни устройства с ниска енергоконсумация и медицински софтуер.
     
Източник: GSK; Снимка: Pexels

Ключови думи: Google   GSK   Galvani Bioelectronics   биоелектроника   биоелектронна медицина   импланти  

Област: Бизнес  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...