Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Rohde & Schwarz обяви нова система за синхронизация и декодиране в осцилоскопите

08.08.2016   |   Технологии
 
Rohde & Schwarz анонсира нова система за синхронизация и декодиране в осцилоскопите. R&S RTO2000 осигурява лесно настройване и отстраняване на грешки в работата на устройства и модули, ползващи интерфейси на основата на спецификацията M-PHY, съобщават от компанията.
 
Осцилоскопът с новата опция на програмното осигуряване R&S RTO-K44 на Rohde & Schwarz предоставя възможност за синхронизация по множество събития и за декодиране при търсенето на грешки в работата на устройства, комуникиращи по протоколи на основата на MIPI M-PHY.
 
Новата система за синхронизация и декодиране се очаква да улесни проектирането, проверката и търсенето на грешки в продуктите за производителите на съвместими с M-PHY процесори и специализирани интегрални схеми за комуникация, както и на такива памети за мобилни телефони, таблети и фотоапарати. 
 
Проектирането на интегрални схеми за сложни многофункционални устройства като смартфоните, например, често създава проблеми поради голямата близост на бързи цифрови интерфейси и на функционални блокове с повишена чувствителност, като радиомодулите, обясняват от Rohde & Schwarz. R&S RTO-K44 помага на разработчиците да откриват източниците на грешки в комуникациите по интерфейси на основата на M-PHY.
 
Благодарение на новата опция потребителите ще имат пряк достъп до резултатите от работата по протокола на най-ниското физическо ниво M-PHY. R&S RTO-K44 допълнително поддържа и по-високите протоколни нива на стандарта UniPro, също разработен от сдружението MIPI. Така потребителите имат повече възможности за избор на подходящото ниво на декодиране при търсенето на конкретни грешки.
 
Тъй като честотната лента на осцилоскопите R&S RTO2000 е до 4 гигахерца, могат да се изследват комуникации на основата на M-PHY, работещи до 2-а скорост във високоскоростния режим, поясняват още от компанията. В нискоскоростния режим може да се работи и с широчинно-импулсна (PWM), и с модулация без връщане до нулата (NRZ). Новата опция на Rohde & Schwarz не само декодира и двата вида модулации, а поддържа и многолентови комуникации.
 
Спецификацията на M-PHY дефинира физическото ниво, въз основа на което са разработени няколко стандартни протокола, предназначени за бързо предаване на данни от/към мобилни устройства. Например, M-PHY се използва заедно с протокола CSI-3 във фотоапарати, а заедно с протокола UFS – в паметите за мултимедийни устройства. С протоколите DigRF Rev.4, UniPort или LLI интерфейсът служи за комуникацията между чипове.
 
Мобилните комуникации и потребителската електроника изискват все по-бързи интерфейси, за да е възможно предаването на непрекъснато увеличаващите се по обем мултимедийни данни. Именно за тази цел служи спецификацията MIPI M-PHY на сдружението MIPI.
 
     
Източник: Rohde & Schwarz

Ключови думи: Rohde & Schwarz   осцилоскопи   R&S RTO2000   R&S RTO-K44   MIPI M-PHY  

Област: Технологии  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...