Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip пуска цялостно решение за сигурност на IoT устройства с облачна свързаност

11.08.2016   |   Технологии
 
Microchip пуска на пазара цялостно решение за сигурност на IoT устройствата, което е свързано към облака на Amazon Web Services, анонсират от компанията. Microchip и AWS са си сътрудничили в разработването на интегрираното развойно решение ECC508, за да допринесат за оперативната съвместимост на IoT устройствата с модела за сигурност на IoT устройства чрез взаимна автентификация на Amazon Web Services. 
 
Новият комплект за разработка ECC508 ще помогне на компаниите да внедрят най-добри практики за сигурност във всички етапи от развитието на продуктите си – от планирането до производството им. Решението осигурява високо ниво на сигурност, опростява веригата за доставки и е сред най-бързите начини за свързване към облака.
 
Към момента на другите производители на устройства, свързващи се към IoT услугата на AWS, им се налага да предприемат конкретни действия, за да си осигурят оперативна съвместимост с усъвършенствания модел за сигурност.
 
На първо място, производителите трябва предварително да запаметят свои данни за автентификация в сървърите на AWS, за да установят надежден модел за свързване. Второ, за всяко IoT устройство производителите трябва да създадат уникални криптографски ключове, които са свързани с предварително запаметените данни за автентификация. И накрая, уникалните ключове на устройствата е необходимо да се пазят в тайна, докато те се употребяват.
 
В масовите производства създаването и безопасната работа с тези уникални ключове може да е сериозно предизвикателство в различните технологични етапи, особено когато компанията си сътрудничи с други производители с различни нива на доверие и съответствие.    
Цялостното решение за сигурност на Microchip управлява този процес по време на три производствени етапа. 
 
Първо, развойният комплект ще осигури оперативна съвместимост на клиентите на AWS с нейния стандарт за взаимна автентификация и ще позволи лесно свързване към IoT платформата на AWS. Също така, устройството AWS-ECC508 ще спомогне и за оперативна съвместимост със стандартите за сигурност по време на подготовката на прототипи и в етапа на планиране на дадения продукт. И не на последно място, устройствата ще бъдат персонализирани в етапите на производство така, че да обезпечат информационната сигурност в потребителските приложения.
     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   IoT   Amazon Web Services   развоен комплект   ECC508  

Област: Технологии  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...