Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Датчици на Хол с висока степен на интеграция намаляват енергоконсумацията

12.08.2016   |   Технологии
 
Новите датчици на Хол от Infineon Technologies позволяват на компаниите в сектора на автомобилната, индустриалната и потребителската електроника да отговорят на стриктните стандарти за опазване на околната среда, акцентират от производителя, чийто представител у нас е Маус Електроникс. Също така, датчиците отговарят на най-новите изисквания за ценовоефективни устройства с компактни конструкции.
 
Датчиците на Хол от новата серия TLx496x са с висока степен на интеграция, отличават се с прецизни точки на превключване и осигуряват надеждна работа и ниско енергопотребление. Датчиците се предлагат както с в тригерен (Latch), така и в превключващ (Switch) вариант. Потреблението им е не повече от 1,6 mA, което означава почти двойно по-ниска енергоконсумация от сходни продукти на пазара (5-волтовите версии консумират едва 1,4 mA). Високата устойчивост на електрически смущения на датчиците и стабилните точки за магнитно превключване са подходящи за системи, в които от значение е енергийната ефективност, здравината и прецизността.
 
Датчиците на Хол от серията TLx496x намаляват разходите, а тъй като между два и четири от необходимите досега пасивни компоненти вече не са нужни, това намалява и необходимостта от по-голямо пространство за разполагането им върху печатната платка. Във всички датчици от серията са интегрирани елемент на Хол, регулатор на напрежение, осцилатор, прекъсвач и изходен драйвер, акцентират още от Infineon Technologies.
     
Източник: Infineon Technologies

Ключови думи: Infineon Technologies   Маус Електроникс   датчици на Хол   TLx496x  

Област: Технологии  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...