Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Texas Instruments представи референтен дизайн за минидокинг станция с USB Тип-C

18.08.2016   |   Технологии
 

Новата референтна конструкция за минидокинг станция със свързване USB Тип-C и концепция за електрозахранване Power Delivery (PD) на Texas Instruments може да намали наполовина размерите на минидокинг станциите, обявиха от компанията. Многопортовият референтен дизайн с USB Type-C поддържа звук, видео, пренос на данни и предоставя електрозахранване.

Минидокинг станцията може да бъде захранвана от стандартен адаптер, адаптер USB Тип-C и лаптоп и предлага на потребителите интелигентни функции, обясняват от компанията. Преминалата всички тестове референтна конструкция е подходяща за от 2 до 4-инчови докинг станции с 50 процента по-компактен размер от този на предлаганите в момента решения.
 
В основата на референтния дизайн за минидокинг станция, който поддържа видео и зареждане, стои контролерът TPS65982 с USB Тип-C и PD. TPS65982 осигурява двойна функционалност на порта USB Тип-C, който може да предостави 60-ватово електрозахранване и поддържа режима DisplayPort Alternate за възпроизвеждане на видео с разделителна способност до 5K, както и пренос на данни чрез USB.    
 
Наред с това, референтното устройство е оборудвано с мултиплексор HD3SS3212 SuperSpeed, двоен контролер за портове TUSB321 и мултиплексор HD3SS460 Alternate, които заедно осигуряват двойната функция на портовете за захранване и трансфер на данни и видео.

 

     
Източник: Texas Instruments

Ключови думи: Texas Instruments   TPS65982   минидокинг-станция   USB Тип-C   DisplayPort Alternate   мултиплексор  

Област: Технологии  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПродуктови офертиПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...